За компанията

WIELTON е най-големият производител на полуремаркета и ремаркета в Полша и е един от 10-те водещи производители в Европа. Клиенти на WIELTON са транспортни, строителни, производствени, селскостопански и дистрибуторски фирми в Полша, както и дилъри на товарни транспортни автомобили и полуремаркета най-вече в Русия, Украйна, Литва, Латвия, Чехия, България, Румъния, Италия.

Компанията се явява пионер в използването на съвременни технологии в производството на ремаркета и полуремаркета в Полша. Благодарение на развитата конструктивна база, автоматизацията и роботизацията на производтствения процес,WIELTON днес се конкурира с международните играчи по отношение на качество, обем на производство и асортимент.

Компанията произвежда най-богатата гама продукти на полския пазар – повече от 60 типа товарни транспортни средства, приспособени към индивидуалните изисквания на клиента. Развитата мрежа и вискота достъпност до сервизни центрове се явяват залог за конкурентно предимство на WIELTON.

През 2006 г. WIELTON достига 53% ръст на продадени продукти – общо продадени 3544 транспортни средства. Приходите на компанията нарастват с 50% към ниво 278 млн полски злоти, от които повече от 34% от оборота са от експорт. Компанията приключва 2006 г. с нето печалба 8,4 млн злоти. Стратегическа цел на компанията е задържане на позициите на водещ доставчик на полуремаркета и ремаркета в Полша и достигане на значими позиции на избрани експортни пазари в Централна и Източна Европа. Реализираната в настоящето инвестиционна програма обхваща разширение на производствените предприятия, автоматизация и роботизация на машинния парк, която ще даде възможност за забележително увеличение нивото на приходите.